УкраїнськаУКР
EnglishENG
PolskiPOL
русскийРУС

Хто з українців говорить українською, той менше хворіє

Хто з українців говорить українською, той менше хворіє

Луцький медик Олександр Харченко виявив цiкаву закономiрнiсть: нешанобливе ставлення до рiдної мови... скорочує життя. Обґрунтування пана Харченка схожі на наукову фантастику, та і сам він свого часу став автором книжечки «Швидка допомога у кишені, або Довідник розумної людини», яка набула репутації певного науково-фантастичного опусу. Але кожна думка має право на існування, тим паче актуальною вона є у світлі останніх обставин (див. Украинский язык могут признать незаконным).

Отже, Олександр Харченко обґрунтовує своє твердження наступним чином:

Земля — це рiдинний субстрат, на поверхнi якого є тоненький шар земної кори. Планета крутиться в холодному космосi й створює сильну вiбрацiю (це можна порiвняти з вiбрацiєю колеса автомобiля). Ось ви чуєте мою полтавську говірку? Я не можу інакше говорити, бо народився на Полтавщині. Тому мій язик вимовляє специфічне полтавське "ел". Француз говорить з прононсом, а iталiєць (там ще є додаткова вiбрацiя моря) — дуже швидко. Британець мусить не закінчувати слова, ковтати їх — це вічний туман змушує його закривати рота. Тож кожна частина планети вібрує по-своєму, створюючи специфіку мови".

Наша мова залежить не тiльки вiд роботи так званих мовних м'язiв та язика, але й вiд пiд'язикової кiстки, що поєднана з оститими вiдростками черепа. Якщо ж порушити природний процес передачi iнформацiї вiд цiєї кiсточки до м'язiв, людина пiдхоплює болячку.

Я випробовую своє вiдкриття на практицi читанням. Приходить до мене, примiром, у Польщi пацiєнтка з проблемами постави. Прошу її почитати вiрш Мiцкевича iдеальною польською. Коли людина говорить рiдною мовою, буквально на очах починається зцiлення. Змiнюється насамперед її постава — усi м'язи починають зразково працювати. Чому? Бо пiд'язикова кiсточка iнформує

вестибулярний апарат.

Про те, що язик — це друге серце, казали ще давньокитайськi цiлителi. Медицина тибетська та iндiйська довели, що дiабет — це саме проблема кривомовностi. Тому дiабетикам раджу послухати свою мову через диктофон i вимiряти рiвень цукру в кровi. Результат вражає!

Тож моя порада проста: щоб запобiгти хворобам, говорiть щирою українською i спiввiбруйте з рiдною землею.

За матеріалами observer.

Довідка ОБОЗу:

Олександр Харченко - лікар, випускник Дніпропетровського медичного інституту, академік, доктор наук (Honoris causa).

Читайте також:

Табачник має відповісти

"Регионы" облажались: при власти Янык, а русскому - шиш

Убогість Табачника жалюгідна, зауважує І. Помідоров

Ірена Карпа: "Суки мають все"